rapoarte ICM în timp util
ICM realizat
indicatori activitate spital
indicatori activitate secție
indicatori activitate medic
situația cazurilor neconfirmate
rapoarte ICM în timp util
ICM realizat
indicatori activitate spital
indicatori activitate secție
indicatori activitate medic
situația cazurilor neconfirmate

Aplicatia online DRGpedia este o platformă pentru grupare, evaluare și verificare a cazurilor de acuți, cronici și spitalizare de zi.

DRGpedia conține noul grouper de codificare – RO DRG v.1 oficial al Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS).

Aplicația permite, la finalul unei luni calendaristice, introducerea tuturor datelor clinice ale pacienților externați și examinarea conformității acestora cu standardele de codificare.

În urma acestei analize se obține grupa DRG cu valoarea sa alocată conform normelor în vigoare.

În decursul unei luni, aplicația de evaluare se poate utiliza pentru a colecta în baza diagnosticului principal, valoarea relativă ce se poate obține.

Pe baza datelor introduse (diagnostic principal, diagnostice secundare, procedura principală, proceduri secundare, data nașterii, data internării, data externării, tip externare, sex, greutate) se obține valoarea relativă a fiecărui caz.

Informațiile obținute pe baza datelor introduse se folosesc pentru elaborarea de rapoarte DRG.

Fișierul importat în aplicația DRGpedia conține date cu caracter strict medical, respectând confidențialitatea datelor pacientului.

Exemple de rapoarte generale:

// Raport spital // ICM Spital, ICM Secție, ICM Doctor, ICM Pacient (ICM individual pe fiecare diagnostic în parte);

// Raport secții // ICM-urile secțiilor, comparativ cu media națională;

// Raport complet pe secții // conține imaginea de ansamblu a fiecarei secții;

// Raport Neconfirmați Acuți // Raport cu cazurile neconfirmate conform regulilor DRG;

// Raport Doctori // ICM Doctori, valoare ICM realizată, valoare ICM maximă pe fiecare medic/secție, raport activitate secții acuți/cronici;

// Raport complet Spitalizarea de zi // Conține informații privind tarifele din listele de diagnostice și proceduri publicate în anexele normelor tehnice de aplicare a Contractului Cadru, pentru fiecare pacient din perioada selectată.

Aplicația răspunde nevoilor curente ale managerilor din sistemul de sănătate și permite luarea de decizii bazate pe infomații corecte și concrete.

Urmărind îndeaproape modificările legislative, precum și trendurile pieței, echipa anticipează nevoile și actualizează constant aplicația.

Prin DRGpedia, calculul cazurilor ponderate (CP) pe spital/ secție poate fi realizat în timp util.

Aplicația oferă rapoarte de verificare (identificare erori procedurale, identificare de erori de introducere a datelor la internare și/sau externare).

Pe baza analizei, inregistrările sunt verificate individual pentru depistarea cazurilor cu probabilitate ridicată de neconfirmare INMSS și se stabilește ICM-ul pe spital/ secție/ medic/ pacient.

Aplicația permite verificarea, în timp util, a gradului de realizare a contractului cu CNAS, pe fiecare tip de spitalizare.

În tot acest proces nu se utilizează datele pacientului.

Vrei să afli mai multe despre soluțiile noastre?

Hai să ne cunoaștem.